Try the new AI-powered Infinite Story.

A három királyfi

Amikor egy kis nap besütött a tisztásra, a legkisebb királyfi arra ébredt, hogy egyedül van. Mint előző nap, hiába szólítgatta a testvérét, hiába kereste őt, sehol se találta. Mit volt mit tennie, ment tovább, hogy egyedül megkeresse az élet vizét.
Maga se tudta egy órája vagy egy hete ment, amikor mintha újra fényt látott volna a fák között. Megörült, megszaporázta a lépteit és hamarosan valóban kiért az erdőből. Amit ott látott, attól viszont szeme-szája tátva maradt.
Egy dús ligetben találta magát, aminek a közepén egy forrás csörgedezett. Ahova csak a vizéből cseppent, virágok nyíltak, a facsemetékből pedig a szemük láttára lettek égbe gyúló fák. A legfurcsább mégis az volt, hogy a forrás mellett egy sárkány aludt. Roppant nagy állat volt, vörös pikkelyekkel, az orrlyukaiból pedig gőz gomolygott. Mellette pedig egy fához kikötözve -láss csodát!- a két idősebb herceg volt.
A legkisebb királyfi megpróbált közelebb merészkedni és eloldozni a testvéreit, de jaj- a csizmája alatt megroppant egy gallyacska.
A sárkány nagyot fújt, kinyitotta a szemét és elbődült:
-Ki merészelt belépni a ligetembe?
« Go Back